RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

0 Παπακωνσταντίνου: Στόχος η εισροή εσόδων 7 δισ.ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

http://www.newscode.gr/images/sized/articles/papak-458x315.jpgO υπουργός Οικονομικών περιγράφει στην εφημερίδα "Εθνος της Κυριακής" το κυβερνητικό πλάνο, τις δυσκολίες, αλλά και τη βούληση της κυβέρνησης... να προχωρήσει και σε νέες δύσκολες αποφάσεις με ταχύτατους ρυθμούς.
- Κύριε υπουργέ, σας αιφνιδίασε η προχθεσινή δριμεία επίθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Εχετε κάνει λάθη ουσίας ή διαδικασίας;

Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δεν είναι ούτε υπνωτισμένη ούτε ανεύθυνη. Αντίθετα συμμετέχει και έχει στηρίξει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Και προφανώς πολλές φορές έχουμε και έντονες συζητήσεις και διαφωνίες. Ας μην ξεχνάμε πως οι βουλευτές μεταφέρουν στην κυβέρνηση και το κλίμα στις περιφέρειές τους. Από εκεί και πέρα, είναι και δική μας δουλειά να ενημερώνουμε τους βουλευτές για τις πολιτικές μας όπως είναι και δουλειά μας να ακούμε τις προτάσεις τους και, όπου είναι δυνατό, να τις ενσωματώνουμε στο νομοθετικό έργο που προτείνουμε προς ψήφιση.

- Παρ’ όλα αυτά είδαμε την Τρίτη οι διαφωνίες να οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις μέχρι και διαγραφή βουλευτή, επειδή διαφώνησε με το κατεπείγον νομοσχέδιο. Οι επιταγές του μνημονίου είναι πάνω από τη δημοκρατία;

Οχι βέβαια. Τίποτα δεν είναι πάνω από τη δημοκρατία. Οι βουλευτές πρέπει και έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους και να διαθέτουν την ψήφο τους. Και αντίστοιχα βεβαίως ο πρόεδρος του κόμματος έχει δικαίωμα να αποφασίζει σε ποιες στιγμές, σε ποιες δύσκολες αποφάσεις η χώρα χρειάζεται τη συντεταγμένη και καθολική στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και βέβαια σε κάθε στιγμή ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του με βάση τη συνείδησή του. Αλλά δεν υπάρχει προνομιακή πρόσβαση στην κοινωνική ευαισθησία.

- Εχετε εξασφαλίσει την τέταρτη δόση ή έχουν δίκιο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σας κατηγορούν ότι τους εκβιάζετε;

Ούτε εκβιάζουμε, ούτε φέρνουμε κανέναν προ τετελεσμένων. Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα αξιολογείται κάθε τρίμηνο, οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρίμηνο. Δεν είναι νέο αυτό.

Ετσι έχει σχεδιαστεί και έτσι προχωρεί το πρόγραμμα. Κάθε τρίμηνο εμείς πρέπει να εκπληρώνουμε τους στόχους και τις δεσμεύσεις μας και πολλοί από τους συναδέλφους μου υπουργούς Οικονομικών στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να πηγαίνουν στα δικά τους Κοινοβούλια και να επιχειρηματολογούν απέναντι στους δικούς τους φορολογούμενους υπέρ της Ελλάδας. Αρα όχι μόνο η τέταρτη δόση -που είναι και η μεγαλύτερη- αλλά κάθε δόση εξαρτάται από την εκπλήρωση ποσοτικών στόχων και διαρθρωτικών ορόσημων.
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.