RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

0 «Διαβολοβδομάδα» πριν τα Χριστούγεννα

«Διαβολοβδομάδα» πριν τα ΧριστούγενναΗ ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, προκαλεί την αντίδραση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ στις 13:00 θα


πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Όπως λέει ο λαός μας «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», έτσι από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, αρχίζει ο συγκοινωνιακός «Γολγοθάς». Οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στις προτεινόμενες από το υπουργείο Υποδομών αλλαγές στην οργανωτική και εργασιακή δομή των αστικών συγκοινωνιών, έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία στο μετρό, τον ηλεκτρικό, τα τρόλεϊ και στο τραμ. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία, για ένα δωδεκάωρο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι κινητοποιήσεις όμως δεν σταματούν τη Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξετάζουν το ενδεχόμενο εικοσιτετράωρης απεργίας και την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, για τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή από την Τρίτη 21, έως και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Την Τρίτη όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη, λόγω 24ωρης απεργίας.

Την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς εξετάζουν το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.