RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

0 Εξέγερση βουλευτών κατά του τσάρου

Τη σκληρότερη επίθεση απο κάθε άλλη φορά δέχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση στο ΚΤΕ απο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν σφόδρα τον υπουργό οικονομικών για την πολιτική του.
Δεν μπορείς του είπαν να διαπραγματεύεσαι μόνος σου το μνημόνιο, να αποδεσμευτούν οι βουλευτές κατά την ψηφοφορία και να ψηφίσουν κατά συνείδηση του είπαν κάποιοι άλλοι, ενώ υπήρξαν και εκείνοι οι βουλευτές που του έθεσαν το εξής ζήτημα: πως να ψηφίσουμε εμείς για κάτι που γίνεται ερήμην μας δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι που δεν γνωρίζουμε.
Ανέφεραν ακόμη για πλήρη υποτίμηση των εργασιακών και οικονομικών θεμάτων των εργαζομένων και των πολιτών ενώ πυρά δέχθηκε και η Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που αφορά τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.
O Νίκος Αλαμάνης επεσήμανε ότι "κάποιοι υπουργοί δεν μπορούν να λειτουργούν με το φανατισμό των νεοφώτιστων στον νεοφιλελευθερισμό. Ποιοι παίρνουν επιτέλους τις αποφάσεις; Μπαίνει θέμα λειτουργίας των θεσμών του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας όταν καλούμαστε να ψηφίζουμε με το πιστόλι στο κρόταφο".
Ο Έκτωρ Νασιόκας, ο βουλευτής Θεσσαλίας ζήτησε να "απελευθερωθούν οι βουλευτές από την κομματική πειθαρχεία και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η χώρα είπε θέλει εφικτή διοίκηση και σφικτή κυβερνηση. Να σταματήσει η κουβέντα για εξεταστικές επιτροπές και να μείνουν μόνο όσες λειτουργούν όπως εκείνη των ομολόγων".
Ο Κώστας Σπηλιόπουλος επεσήμανε ότι "δεν μπορούν τα εργασιακα να περάσουν ως κατεπείγον. Πώς μετα επιζητούμε τη συναίνεση της κοινωνίας; Πρόκειται για βίαιη υποτίμηση με αβέβαιο μέλλον."
Η Βάσω Παπανδρεου και ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπαν ότι "το Μνημόνιο επικαιριοποιείται ερήμην των βουλευτών που καλούνται να ψηφίσουν ειλημμένες αποφάσεις."
Η Κατερινα Μπατζελη είπε ότι "τορπιλίζεται η πολιτική συναίνεση με το κατεπείγον και δυναμιτίζονται τα αυριανά ραντεβού του πρωθυπουργού."
Ο Κώστας Γείτονας, τέλος, δήλωσε "με αυτά που κάνετε, προκαλείτε κρίση εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής ομάδας με την κυβέρνηση.

newpost.gr
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.