RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

0 Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Think και στις ΗΠΑ

Η νορβηγική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Think ξεκίνησε παραγωγή του μοντέλου City σε αμερικανικό έδαφος. Η εταιρία ξεκίνησε την πώληση του διθέσιου μοντέλου στην Ευρώπη κατά τα τέλη του 2008, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα παρέδωσε το πρώτο της αυτοκίνητο κατασκευασμένο στις ΗΠΑ.

Η πλήρης παραγωγή στο εργοστάσιο στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ξεκινάει το 2011. Μέχρι τότε η Think στέλνει τα σασί και εξαρτήματα των αυτοκίνητων από την Φινλαδία, όπου βρίσκεται η κεντρική μονάδα παραγωγής, στις ΗΠΑ για συναρμολόγηση σε αμερικανικό έδαφος.

Το αυτοκίντο μπορεί να ταξιδέψει μέχρι 160 χιλιόμετρα με πλήρης φορτισμένη μπαταρία. Η Τhink ήταν από τις πρώτες εταιρίες που λάνσαραν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά έκτοτε την έχουν περάσει κατά πολύ σε πωλήσεις οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με τα δικά τους ηλεκτροκίνητα και hybrid μοντέλα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Think πήρε άδεια από την αυστηρή περιβαλλοντολογική επιτροπή της Πολιτείας της Καλιφόρνια ως όχημα με μηδενικούς ρήπους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να διατεθεί το αυτοκίνητο σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ.

Στόχος της Think είναι κυρίως οι επιχειρήσεις με μεγάλους στόλους αυτοκινήτων και οι κάτοικοι μεγαλουπόλεων, όπου το μέγεθος του μπορεί να ανταγωνιστεί το Smart, το IQ και άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα.
πηγη:skai.gr
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.