RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

0 Ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο ενώ ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με πραγματικά πυρά στο νησί Γιονπγιόνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο, τα γυμνάσια άρχισαν στις 2:30 τοπική ώρα (7:30 ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα, Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες ζήτησαν από τους κατοίκους του νησιού Γιονγκπιόνγκ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, να μετακινηθούν σε καταφύγια αεροπορικών επιδρομών ενόψει της στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά που θα πραγματοποιήσει η Νότια Κορέα σήμερα.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι θα απαντήσει με «απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα» στα νοτιοκορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κίτρινη Θάλασσα. Στρατιωτική πηγή δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα προετοιμάζει τα κοντινά στο νησί οπλικά της συστήματα.

Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε πως η Σεούλ είναι έτοιμη να απαντήσει «άμεσα και δυναμικά» αν προκληθεί από τη Βόρεια Κορέα.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει ήδη στείλει δυο αντιτορπιλικά στην Κίτρινη Θάλασσα και πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε αναμονή στην Δυτική Ακτή.


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο YTN και οι κάτοικοι άλλων γειτονικών νησιών διετάχθησαν να κάνουν το ίδιο. Οι άμαχοι στη νοτιοκορεατική νήσο Γιεονπγιεόνγκ, που πρόσφατα προσβλήθηκε από το πυροβολικό της Βορείου Κορέας, και όσοι διαμένουν σε άλλες τέσσερις παρακείμενες νήσους, έλαβαν διαταγή να τρέξουν μέσα σε 30’ στα καταφύγια, τονίζει φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά την ανακοίνωση από τη Σεούλ της απόφασής της να επιμείνει στη διεξαγωγή των στρατιωτικών της γυμνασίων.
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.