RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

0 Κορέα: Ενταση από γυμνάσια με αληθινά πυρά

Τα στρατιωτικά γυμνάσια με αληθινά πυρά που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα στο νησί Γιονπγιόνγκ (στο νησί το οποίο τον Νοέμβριο είχε βομβαρδίσει η Βόρεια Κορέα) κράτησαν λιγότερο από δύο ώρες.

Να σημειωθεί ότι ζητήθηκε στους κατοίκους του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονπγιόνγκ και σε αυτούς από τέσσερα γειτονικά νησιά να πάνε στα καταφύγια.

Επίσης ανάλογη οδηγία δόθηκε και σε όλα τα νησιά της Κίτρινης Θάλασσας στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοτιοκορεατικού Γενικού Επιτελείου.

Νωρίτερα, η Πιονκγιάνγκ είχε απειλήσει ότι θα απαντήσει με «απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα» στα νοτιοκορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια, ενώ εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας απάντησε πως η Σεούλ είναι έτοιμη να απαντήσει «άμεσα και δυναμικά» αν προκληθεί από τη Βόρεια Κορέα.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας έστειλε δύο αντιτορπιλικά στην Κίτρινη Θάλασσα και πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε αναμονή στην Δυτική Ακτή.
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.