RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

0 Ντομινίκ Στρος Καν - Κίνδυνος επέκτασης της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης

Την προώθηση μίας συνολικής λύσης από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσής της και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, θεωρεί αναγκαία ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος - Καν.

Μία εβδομάδα μετά τη δήλωσή του στην Αθήνα ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ προχώρησε περαιτέρω και σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, τόνισε τους κινδύνους επέκτασης της κρίσης σε άλλες χώρες.

«Ανησυχώ, και για το λόγο αυτό καλώ του Ευρωπαίους να δώσουν μια συνολική λύση, επειδή είναι προφανές ότι η αποσπασματική προσέγγιση δεν λειτουργεί», είπε, προσθέτοντας ότι «οι αγορές περιμένουν για το τι θα ακολουθήσει». Ο κ. Στρος - Καν εμφανίσθηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι το ευρώ θα ξεπεράσει την κρίση και στο τέλος οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα είναι περισσότερο ανθεκτικοί. «Οποιαδήποτε λύση εκτός του ευρώ θα ήταν χειρότερη για τις χώρες της Ευρωζώνης», είπε.

Αναφερόμενος στην ανάγκη χάραξης μιας συνεκτικής πολιτικής, είπε: «Δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένα κοινό νόμισμα, ιδιαίτερα σε ταραγμένες εποχές, χωρίς περισσότερη συνεργασία στην οικονομική πολιτική». Για τις αντιδράσεις των αγορών, είπε: «Δικαίως ή αδίκως υπάρχει σκεπτικισμός στις αγορές και για το λόγο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα».

(Αναδημοσίευση από ΒΗΜΑonline)
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.