RecNews : Καταγράφουμε τα πάντα και σας τα δίνουμε στο πιάτο έγκυρα και έγκαιρα...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

0 Η πρώτη φορά στο σεξ

Για τα περισσότερα κορίτσια η «πρώτη φορά» είναι ιδιαίτερα σημαντική για την μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή. Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για το μεγάλο βήμα;;

Οι ειδικοί δίνουν τις απαντήσεις…

Πώς καταλαβαίνουµε ότι ήρθε η ώρα;
Όταν έχουµε την ανάγκη της πιο ολοκληρωµένης επαφής και επικοινωνίας µε τον σύντροφό µας, χωρίς να επηρεαζόμαστε ή να πιεζόμαστε από εξωτερικούς παράγοντες. Απλά το ξέρουμε…

Υπάρχει «κατάλληλη» ηλικία;

Στατιστικά δεδοµένα υποδεικνύουν ότι ένα κορίτσι συνήθως ξεκινά τη σεξουαλική του ζωή γύρω στα 17-20, µε ένα ποσοστό (περίπου 25%) να ολοκληρώνει την ερωτική του σχέση στην ηλικία των 14-17 ετών. Τα αγόρια πάλι φαίνεται ότι έρχονται σε σεξουαλική επαφή περίπου στην ηλικία των 14-17 χρόνων. Παρ’ όλα αυτά η κατάλληλη ηλικία δεν ορίζεται τόσο από χρονικά όρια όσο από την ψυχολογία µας.

Αναζητώντας τον κατάλληλο παρτενέρ
Η πρώτη φορά είναι µια σηµαντική συναισθηµατική εµπειρία και για τα δύο φύλα και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί από τον κατάλληλο σύντροφο. Καµία πρώτη σεξουαλική επαφή δεν είναι τραυµατική αν γίνεται από δύο ανθρώπους που νιώθουν καλά µεταξύ τους και εκτιµούν ο ένας τον άλλον.

Για ασφαλέστερο σεξ
Όταν αποφασίσετε να μπείτε στο «κλαμπ του σεξ», πρέπει να έχετε κατά νου τον κίνδυνο µιας ανεπιθύµητης εγκυµοσύνης ή και ενός Σεξουαλικώς Μεταδιδόµενου Νοσήµατος (ΣΜΝ). Γι’ αυτό πριν καταλήξετε στο κρεβάτι φροντίστε να µιλήσετε µε τον σύντροφό σας για τη χρήση προφυλακτικού και την αντισύλληψη. Η ευθύνη ανήκει και στους δύο.
To Recnews ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο.Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Σε περίπτωση αναδημοσίευσης κείμενου του υποχρεωτική αναφορά του Recnews με ενεργό link.